CampGoogle: Music Week (Zenehét)

Az énekes, táncos, színésznőként ismert Zendaya most szóvivőként próbálja ki magát a CampGoogle keretein belül, és a zenéről fog beszélni, valamint az új lemezéről is szó fog esni, és természetsen a Timbaland és Taylor Swift – tel való együttműködésről is kérdezik.

Összeálltál a Camp Google – vel, a zene miért fontos része az oktatásnak?
Szerintem fontos része az oktatásnak a művészet, hiszen a gyerekek megismerkedhetnek mással is, mint amit a rendszeres iskolai programok nyújtanak nekik. Néha van, hogy pozitív irányba kell terelni a dolgokat, mert a sok felhasználatlan időt, akár rossz, negatív hatásba is sodorhatja őket, ezért nagyon boldog voltam, hogy egy ilyennek a részese lehettem. Az emberek így tanulhatnak, meg tudják választani az álmaikat és tanácsok is kapnak. Ez pedig ismét pozitív irányba tereli majd őket.

 

Miért mozgat meg a zene?
Számomra ezt jelenti a zene. Az emberek kéz a kézben táncolnak egymással és éreznek valamit. Különösen a zene és a tánc együttesen, bármire lehet táncolni. Lehet egy lassú szám vagy lehet egy gyors szám. Őszintén ez az, amiért a zene készült. Hogy megmozgasson.

 

Ezt csinálod, miközben Timbalanddal az új albumon dolgozol és még színészkedsz is. Hogy hozod mindezt egyensúlyba?
Őszintén, nekem ott vannak a szüleim. Félelmetes, hogy kezelik az időbeosztásomat és minden őrültséget ezzel kapcsolatban. Én csak teszem a dolgom, kreatívan, aztán meghozom a végső döntést. Ők pedig mindent megtesznek azért, hogy az életemben minden rendben legyen.

 

Mi az az egy dolog, amit minden nap megteszel, az időbeosztásodra való tekintet nélkül?
Van egy fontos kis mániám, hogy legalább naponta egyszer köszönd meg mindazt a dolgot, amiért hálás vagy. Ezt mindenkinek meg kéne tennie. Ez egy nagyon jó szokás.

 

Határozottan! Szóval, az album, mit tudsz mondani róla?
Azt tudom neked mondani, hogy felnőttem. Mikor az első albumom megjelent, lehettem 15 vagy 16 éves és most pedig felnőttem. Nővé váltam, és ez egy csomó leckét adott. Szerintem ez határozottan megmutatja, hogy hol kezdtem és meddig jutottam. A nap végére határozott a látásmódom. Rájövök, hogy ki is vagyok valójában. Ez biztos, hogy érettebb és fejlettebb lesz, ezért nagyon büszke vagyok rá.

 

Hogyan jellemeznéd a zenéidet?
Biztos, hogy R&B. Ez az a zene, amit mindig is szerettem volna létrehozni. Mint említettem, biztosan látni fogjátok a változást az előző albumom és az új között. Olyan, mint az éjszaka és a nappal. Megtaláltam, hogy ki is vagyok valójában.

 

Milyen volt Timbalanddal együtt dolgozni?
Ő egy bomba. Tud mindent, de még többet akar tanulni és jobbá akar válni. Ő azon emberek közé tarotzik, akik mindent megtettek, de nem viselkedik úgy. Nem akar senki felett állni. Ő tanít, de tőlem is tanul bizonyos értelemben, mert tudja, hogy én fiatal vagyok és nyitott erre, meghallgatja őket. Nagyon klassz ember.

 

Mely énekesek inspirálják a munkádat?
Én az old school R&B, valamint a 90 – es évek korszakai kedvelők közé tartozok.. Nem hallgatom mostanában a rádiót, mert szeretném létrehozni a saját stílusomat.

 

Mindannyian hallottuk már a "Bad Blood" dalt, milyen volt Taylor Swift – tel együtt dolgozni és a legénység többi tagjával?
Eszméletlen volt. Ez egy nagyon nyitott, barátságos társaság volt. Nyugodtság volt, jó és persze mindenki kapott egy kicsi részletet. Én pedig nagyon szerencsés vagyok, hogy részese lehettem mindennek. Ez egy hatalmas élmény volt, az biztos.

 

Hogyan találkoztatok Taylorral?
Szó szerint üzenetek mellett. Őszintén szólva ő tényleg nagyon kedves. Ő határozottan az az ember, aki tényleg nagyon – nagyon kedves, ami király, mert a világon minden oka megvan arra, hogy ne legyen az, érted mire gondolok? Jó így látni, maradjon továbbra is ilyen. Úgy bánik mindenkivel, mintha örök barátok lennétek.

 

Most hogy egyre nagyobbá válik a neved, mi a legfurcsább hely, ahol téged felismertek?
Fürdőszobák, mozik, véletlen helyek. Már volt néhány nagyszerű élményem a rajongóimmal meg ilyesmi, de minden alkalommal szórakoztató és nagyon jó számomra. Ezek nélkül nem tudnám azt csinálni, amit csinálok. Boldog vagyok.

 

Mi a következő lépés?
Egy kicsit mindent kipróbálok, de az időbeosztásomat is figyelembe kell venni.

Hivatalos weboldal