K.C. – a tinikém

ALAP ADATOK

Műfaj: szituációs komédia (szitkom)
Alkotó: Corinne Marshall
Producerek: Jared Hoffman, Vic Kaplan
Csatorna: Disney Channel (angol/magyar)
Eredeti megjelnés: 2015. január 18
Magyar megjelenés: Disney Channel (2015. július 18.)
Főcím: Zendaya – "Keep It Undercover"

TÖRTÉNET

K.C., A TINIKÉM (eredeti címén K.C. Undercover) amerikai televíziós filmsorozat, amit a Disney Channel vetít. A főszereplője Zendaya, alias K.C. Cooper, úgy gondolta, hogy egy átlagos tini, de már a Pilotban kiderül, hogy cseppet sem az. A szülei kémek és mivel K.C. is okos, ügyes, feketeöves karatés az öccsével ellentétben, aki buta, balfék, béna és még sorolhatnám, K.C. – t kérik fel arra, hogy segítsen kémkedni. K.C. – t meglepte a felkérés, de egy kis ösztönzéssel (mobil nélküli élet), azonnal igent mondott. Kiképezik, hogy a szülei nyomdokába lépve titkos ügynök legyen. Innentől pedig egyre problémásabb lesz az élete.

SZEREPLŐK

K.C. COOPER (Zendaya – magyar hangja: Csuha Borbála): A sorozat főszereplője, egy 16 éves középiskolás tinédzser lány, akinek a szülei titkos ügynökök. Erről ő nem tudott, de a sorozat első részében beavatják, és őt is kiképzik titkos ügynöknek.
MARISA (Veronica Dunne – magyar hangja: Dögei Éva): K.C. legjobb barátnője.
ERNIE COOPER (Kamil McFadden – magyar hangja: Czető Ádám): K.C. fiútestvére, aki egy számítógépzseni. A második részben őt is beavatják, és titkos ügynök lesz.
JUDY COOPER (Trinitee Stokes – magyar hangja: Györke Laura): K.C. 10 éves robothúga, akit a második részben ismerünk meg. Arra készítették, hogy segítsen a küldetésekben.
KIRA COOPER (Tammy Townsend – magyar hangja: Agócs Judit): K.C. és Ernie anyja.
CRAIG COOPER (Kadeem Hardison – magyar hangja: Galambos Péter): K.C. és Ernie apja.